Bij Bergman Clinics is Joy onderdeel van een gespecialiseerd en ambitieus team en mag zij zich blijven ontwikkelen, daar wordt Joy beter van!

Onze collega Joy de Vries is Senior Front- & Backoffice bij Bergman Clinics in Hoogeveen. Ze vertelt je graag over haar ervaringen en keuze voor Bergman Clinics!
Hoe lang werk je al bij Bergman Clinics en hoe ben je hier terechtgekomen? Voordat ik bij Bergman Clinics werkte, was ik actief bij een fysiotherapiepraktijk, waar ik aan de balie en telefonie werkte. Mijn moeder was patiënt bij Bergman Clinics. Ze vond de werkwijze en de collega’s zo enthousiast en betrokken, dat ze op de vacature website terecht kwam. Daar zag ze de vacature staan, die goed bij mij paste. Zij heeft me toen verteld over de functie en zo geschiedde. Ik werk hier sinds december 2018 en ben begonnen als Front- en Backoffice medewerker. Inmiddels ben ik anderhalf jaar senior van ons team. In de praktijk betekent dit dat ik mijn leidinggevende Linda Gerdes ondersteun met allerlei taken.
Hoe verliep het sollicitatieproces en wat trok je aan in Bergman Clinics? Mijn eerste gesprek was met Jenny Christoffers en Nel Nauta. Beiden werken nog steeds bij Bergman Clinics in Hoogeveen. In eerste instantie werd ik niet aangenomen omdat ik niet op de gevraagde dagen beschikbaar was. Super jammer! Want het sollicitatiegesprek en de meeloopdag (lees hier meer over onze sollicitatieprocedure) waren heel erg leerzaam en leuk. Vier maanden later kreeg ik echter toch een belletje. Er was plek op de door mij opgegeven dagen. Al snel volgde een voorstel en een maand later kon ik starten. Het werken bij Bergman Clinics in Hoogeveen is als terecht komen in een warm bad. We staan voor elkaar klaar om te helpen en hebben het beste voor met de patiënten. In onze kantine zie jij geen verschil tussen een arts en een baliemedewerker. We zijn allemaal gelijk. Daar mogen we trots op zijn!
''Het is een warm bad, en er is geen verschil tussen ondersteunend en medisch personeel.”
Wat wist je over Bergman Clinics voordat je hier solliciteerde? Eerlijk gezegd wist ik vrij weinig over Bergman Clinics voordat ik solliciteerde. Het bedrijf staat vaak nog bekend als de kliniek voor plastische chirurgie maar we doen inmiddels zo veel meer! Ik ben er gewoon vol voor gegaan omdat mijn moeder zo enthousiast was, haha! Wat me tijdens het sollicitatiegesprek gelijk opviel, is dat de sfeer hier heel informeel is en er een hecht en professioneel team staat.
Hoe was de overgang van de commerciële sector naar werken bij Bergman Clinics in de zorg? Mijn achtergrond lag in de commerciële sector met targets, dus het was wel even schakelen toen ik bij Bergman Clinics kwam werken. In positieve zin dan! We maken het onze patiënten ook graag naar hun zin en zijn heel klantgericht. Maar ik heb geen targets meer en kan me nu 100% focussen op het bieden van de juiste zorg.
Hoe zou je Bergman Clinics in Hoogeveen als werkplek omschrijven? Bergman Clinics Hoogeveen voelt als de leukste kliniek. Het is een warm bad, en er is geen verschil tussen ondersteunend en medisch personeel. We hebben dezelfde kantine, en collega’s vertrekken niet omdat ze elders een baan hebben gevonden. Er zijn veel interne cursussen, ook niet werk gerelateerd, die gaaf zijn om te doen. Ondanks dat Bergman Clinics een groot bedrijf is, voelt het niet zo vanwege de korte lijnen. Ikzelf word beter omdat ik me kan ontwikkelen als senior.
Waar word jij nou écht beter van omdat je bij Bergman Clinics werkt? Oh, dat is heel simpel. Bij Bergman ben ik onderdeel van een gespecialiseerd en ambitieus team. Ik mag mij blijven ontwikkelen. Als ik meer wil weten over een bepaalde oogheelkundige ingreep of aandoening, word ik gekoppeld aan de medisch specialist die hierin de beste is (er werken bijna 100 oogartsen bij Bergman Clinics, red.). Ik mag dan meelopen met deze arts tijdens de operaties en spreekuren. Voor mij een belangrijk vereiste van een werkgever. Jezelf blijven ontwikkelen.
Heb je nog tips voor mensen die de zorg in willen, specifiek bij Bergman Clinics? Mijn tip is simpel: solliciteer gewoon! Bij Bergman Clinics werken veel mensen die de overstap hebben gemaakt. We hebben ruimte voor diversiteit. De patiënt staat altijd op nummer één.
Heeft Joy jou enthousiast gemaakt over het werken bij Bergman Clinics? Hier vind je de vacatures voor onze Front- & Backoffice collega’s en hier vind je de vacatures voor onze kliniek in Hoogeveen.