Bouw aan je Toekomst bij Bergman Clinics

Als je solliciteert op een vacature, doorloop je een sollicitatieprocedure. Wat kun je verwachten als je bij Bergman Clinics solliciteert en hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit? We leggen het hieronder voor je uit.

Jouw sollicitatieprocedure start hier!

Ben je klaar om je volgende stap in je carrière te zetten en enthousiast over een vacature? Solliciteer dan direct onder de desbetreffende vacature en vul het online sollicitatieformulier in. Wij streven ernaar om het proces transparant, laagdrempelig en efficiënt te maken en solliciteren kan eenvoudig via je PC, tablet of mobiele telefoon. Maar wacht niet te lang. Bij hoge respons sluiten wij vacatures eerder. Zie je dus een leuke functie? Aarzel dan niet en solliciteer direct! 
Hieronder staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens een sollicitatieprocedure en welke stappen je doorloopt:

Ontvangstbevestiging en CV screening

De eerste beoordeling vind plaats op basis van CV screening waarbij we kijken of er een passende match is! Na de eerste selectie ontvang je bericht of je uitgenodigd, afgewezen of in reserve/talentpool gehouden wordt. We streven ernaar om je binnen vijf werkdagen te informeren over de voortgang van jouw sollicitatie.

Telefonisch contact

Indien er sprake is van een match o.b.v. jouw sollicitatie, zullen we contact met je opnemen voor een telefonische kennismaking. We zijn benieuwd naar jouw ambities, kennis en vaardigheden en beantwoorden al je vragen over de vacature. Je hoort dan zo snel mogelijk of dat je uitgenodigd wordt voor een eerste kennismakingsgesprek.

Het eerste kennismakingsgesprek

We kijken er naar uit te horen wie jij bent, wat je hebt gedaan en wat jij belangrijk vindt en wilt. Bij dit eerste gesprek maak je kennis met jouw toekomstige Bergman Clinics collega’s en is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Meelopen*

Indien na het eerste gesprek zowel jij als wij nog steeds enthousiast zijn, zullen we je telefonisch op de hoogte brengen en kan er eventueel een tweede gesprek plaatsvinden, met mogelijk andere collega's uit het team. Tijdens dit vervolggesprek krijg je tevens de kans om een dagdeel mee te lopen, waarbij je kennismaakt met je (mogelijke toekomstige) collega's en een goed beeld krijgt van de sfeer, cultuur, functie en taken.

Aanbod

Als we ontdekken dat er een wederzijdse match is, sturen we jou een aanbod met onze arbeidsvoorwaarden en wordt je geïnformeerd over het indiensttredingsproces. Gefeliciteerd! We kunnen niet wachten je te verwelkomen in ons team. Als je vooraf meer wilt weten over de geldende CAO en arbeidsvoorwaarden binnen Bergman Clinics, vind je hieronder alvast aanvullende informatie.

En nu aftellen tot je eerste werkdag!

Binnen 2-3 weken krijg je je contract toegestuurd en start jouw persoonlijke onboarding. Tijdens deze onboarding word je door je leidinggevende geïnformeerd over het werken bij Bergman Clinics, jouw rooster en werktijden en maak je alvast kennis met je nieuwe collega's. We kijken ernaar uit om samen te werken!
*meelopen is niet van toepassing bij vacatures op het hoofdkantoor. Bij het Contact & Service Center bieden we de mogelijkheid direct na het eerste kennismakingsgesprek mee te luisteren op de afdeling. 

Goed om te weten

  • Voor alle functies is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist en vindt er een screening plaats op basis van het aangeleverde CV, diploma’s en ID. Een assessment of referentiecheck kan tevens onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
  • Bij alle vacatures vind je meer informatie omtrent de functie, taken/verantwoordelijkheden en gevraagde eisen. Mocht jouw persoonlijke voorkeur hierin afwijken, (bijvoorbeeld: je bent minder/meer uren beschikbaar dan de gevraagde/geboden uren) dan kun je dit aangeven in je motivatiebrief. In de selectie houden wij hier dan rekening mee.
  • Word jij onze nieuwe collega? Dan krijg jij de tijd en ruimte om je functie, werkplek en collega’s te leren kennen. Een introductie- en inwerkprogramma is hier een vast onderdeel van.
  • Mocht je in de tussentijd aanvullende of inhoudelijke vragen hebben omtrent je sollicitatie, neem dan contact op met de Recruitment Business Partner die vermeld staat bij de vacature of via de contactpagina. Wij zijn bereikbaar per email, telefoon en WhatsApp.
  • Wij zijn benieuwd naar jouw sollicitatie-ervaring en waarderen je feedback. We nodigen je dan ook van harte uit om je ervaring met ons te delen middels de vragenlijst die na je sollicitatie per email wordt toegezonden.

Privacy

We behandelen je persoonlijke gegevens vertrouwelijk en zorgvuldig: de gegevens en documenten die je verstrekt, gebruiken we uitsluitend voor de sollicitatieprocedure en zijn niet inzichtelijk voor derden. Wanneer je bij ons solliciteert kun je na afronding van je sollicitatie aangeven of dat je akkoord gaat met de bewaartermijn van maximaal 1 jaar. Tevens is het mogelijk na jouw toestemming opgenomen te worden in onze Talentpool. 

Interne kandidaten

Onze vacatures staan ook open voor interne kandidaten. Als interne kandidaat heb je recht op een gesprek als je aantoonbaar voldoet aan de gestelde eisen in de vacature. Bij gebleken geschiktheid voor een functie, krijgt de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat.

Job-alert en aankomende events

Wil je in de tussentijd geen vacature van Bergman Clinics missen? Dan raden we je aan om een Job-Alert aan te maken op onze Werkenbij-site zodat wij je automatisch op de hoogte kunnen houden van mogelijk interessante vacatures. 
Daarnaast organiseren wij regelmatig events zoals open-dagen en inloopavonden. Houd onze evenementenpagina nauw in de gaten en wie weet maken we binnenkort alsnog kennis met elkaar op onze kliniek. 
Je bent nu helemaal klaar om de volgende stap te zetten en bij ons te solliciteren. We kijken uit naar jouw sollicitatie en de mogelijkheid om je te verwelkomen in ons team. Veel succes en wellicht tot snel!