Werken in teamverband in optima forma. Zo is een baan als operatieassistent bij Bergman Clinics misschien wel het beste te omschrijven. Voor, tijdens en na een operatie zorg jij dat alles gereed is om de ingreep zo goed mogelijk te laten verlopen.
Bij Bergman Clinics ben je als operatieassistent een onmisbare schakel om succesvolle operaties uit te voeren. Je zorgt dat alle instrumenten en materialen klaarliggen op de plek waar ze horen en dat de benodigde apparatuur klaarstaat voor gebruik. Tijdens een ingreep ondersteun je je collega’s met wie je steeds hetzelfde team vormt. Volledig op elkaar ingespeeld, waar je aan een blik genoeg hebt om te weten wat je moet doen. Zo werk je als OK-assistent bij Bergman Clinics in teamverband met de volledige aandacht voor de cliënt.

Een onmisbare schakel

Wellicht klinkt het wat cliché, maar een baan als operatieassistent bij Bergman Clinics is echt anders dan in een ziekenhuis. Bij Bergman Clinics werk je met planbare operaties. Heel soms komt er een spoedklus tussendoor maar over het algemeen weet je wat de dag jou gaat brengen. En wat de dag jou ook brengt, jij past je vlot en moeiteloos aan de situatie aan. In een groeiende organisatie als Bergman Clinics heb je bovendien alle kans om mee te denken over hoe we onze zorg kunnen verbeteren. Ook dat is het werk van een operatieassistent bij ons. En hebben wij al verteld dat onze Bergman Academy jou kan helpen in jouw verdere ontwikkeling?
De kleinschaligheid, de korte lijnen en de persoonlijke aandacht die ze de cliënten kunnen geven, maakt dat zij zich er als een vis in het water voelen.

Judith, Karin en Karla

werken respectievelijk als recoveryverpleegkundige/POS-medewerker, verpleegkundige en operatieassistent bij Bergman Clinics |Bewegen in Rotterdam. Carla: ‘Bergman Clinics | Bewegen | Rotterdam is zo leuk door de kleinschaligheid en de focus. We werken in een klein, dedicated team, waarin iedereen heel goed is in wat hij/zij doet. Judith vult aan: ‘Ik heb veel contact met cliënten en hele korte lijntjes met de artsen. Iedereen is heel benaderbaar en ik kan snel schakelen met zowel orthopeed als anesthesioloog. De combinatie van POS en de voorbereiding op OK maakt mijn werk heel afwisselend wat ik erg leuk vind! Karin: ‘Er is binnen Bergman Clinics veel aandacht voor de medewerkers, een voorbeeld hiervan is ons cultuurprogramma Beter.voor elkaar. Ik zit samen met collega’s uit andere klinieken van verschillende divisies in de Culture crew. Samen denken we na over hoe we het dit jaar met elkaar nóg beter kunnen maken. Voor de organisatie, onze cliënten en met elkaar, voor elkaar.’

Waarom werken bij een ZBC?

Karla: ‘Ik heb gekozen voor een ZBC omdat ik veel waarde hecht aan de focus en aandacht die daar voor de cliënt is. Iedereen binnen Bergman Clinics is zeer kundig en ervaren in het type cliëntenzorg die wij leveren. Daarnaast zijn er korte lijnen met de collega’s, wat heel prettig werkt. Karin: ‘Ik heb er voor gekozen om voor een ZBC te gaan werken, omdat ik de aandacht en service voor een cliënt zo belangrijk vind. Ik heb hiervoor 15 jaar in de thuiszorg gewerkt; daar was ik 'te gast' bij de patiënt thuis en hier zijn de cliënten onze gasten. Zo gaan we er als verpleegkundigen ook echt mee om. Al drukt iemand 10x op het belletje, de aandacht die een cliënt nodig heeft krijgt hij of zij! Judith: ‘Daarnaast vind ik ook dat we bij Bergman Clinics heel innovatief werken. Er wordt voortdurend gekeken hoe we onze orthopedische zorgpaden nog beter kunnen inrichten. Zo krijgen we een beter resultaat en heeft de cliënt een fijnere beleving.
Benieuwd of jij bij Bergman Clinics past? Check jouw match met onze bedrijfscultuur en wie weet tot snel!

Interessante vacatures in je mail?