Door het grote aanbod van verschillende specialisten kan zij blijven leren en groeien, daar wordt Siraz beter van!

Onze collega Siraz Hadarian is Physician Assistant bij Bergman Clinics in Hoogeveen. Ze vertelt je graag over haar ervaringen en doorgroeimogelijkheden bij Bergman Clinics!
Hoe ben je bij Bergman Clinics terechtgekomen en hoe heb je de overstap gemaakt van optometrist naar Physician Assistant (PA)? Ik ben in september 2018 begonnen bij Bergman Clinics in Hoogeveen als optometrist. Na mijn afstuderen in 2018, waar ik stage liep in Doetinchem, ben ik bij Bergman Clinics Hoogeveen terechtgekomen. Mijn eerste ervaringen waren heel positief. Als optometrist hier doe je alles van A tot Z, en dat sprak me enorm aan. Ik wist bij mijn afstuderen al dat ik wilde doorstuderen als Physician Assistant, omdat ik op zoek was naar meer uitdaging.
Hoe was jouw ervaring als optometrist bij Bergman Clinics in Hoogeveen? Als optometrist bij Bergman Clinics Hoogeveen had ik direct veel verantwoordelijkheid. Ik voerde het gehele onderzoek en de anamnese zelf uit, en aan het eind riep ik de oogarts erbij om mijn werk te controleren. Het was meteen aanpakken en het gaf me veel voldoening.
Kun je vertellen over jouw opleiding tot Physician Assistant en hoe Bergman Clinics je hierin heeft ondersteund? Mijn opleiding tot Physician Assistant heb ik in Rotterdam gedaan. Het duurde 2,5 jaar, waarbij ik vier dagen per week werkte en één dag per week naar school ging. Tijdens mijn opleiding had ik zes verschillende stages, waarvan drie verplichte stages van vier weken en drie vrije stages van drie weken. Ongeveer 25% van mijn klas werkte in de oogheelkunde. De lessen gingen echter vaak over andere specialismen. Bergman Clinics was als werkgever heel begripvol over mijn stages en studielast. Er was een regeling waarbij ik een dagdeel per week vrij kreeg om aan mijn studie te werken. Bovendien werd de opleidingsdag zelf onder werktijd gepland, en de opleiding werd door Bergman Clinics betaald.
Welke taken mag je nu als Physician Assistant uitvoeren bij Bergman Clinics? Als Physician Assistant mag ik intravitreale injecties (IVI's) prikken, nieuwe consulenten (patiënten die voor het eerst komen) zien, optometristen mogen geen Diagnose Behandel Combinatie (DBC) openen, en ik mag kleine chirurgische ingrepen op de polikliniek doen. Daarnaast ben ik betrokken bij medische taken zoals het voorschrijven van medicatie en het opstellen en uitvoeren van behandelplannen.
Hoe ziet jouw doorgroeipad eruit bij Bergman Clinics, en waar word je beter van? Ik heb de juiste doorgroeimogelijkheden gekregen sinds ik bij Bergman Clinics werk. Elke dag leer ik bij, en ik mag zelfs een keer meelopen met een netvlieschirurg als ik me daarin wil verdiepen. Door het grote aanbod van verschillende specialisten kan ik blijven leren en groeien. Momenteel begeleid ik zelf een stagiair optometrie, Tim Ploeger.
Wat maakt Bergman Clinics als werkgever speciaal voor jou? Wat Bergman Clinics als werkgever speciaal maakt, is dat het bedrijf haar medewerkers in staat stelt om onder werktijd een studie te volgen. Deze flexibiliteit en ondersteuning hebben mijn overstap van optometrist naar Physician Assistant mogelijk gemaakt. Bergman Clinics biedt een stimulerende omgeving waar ik constant kan bijleren en groeien.
Heeft Siraz jou enthousiast gemaakt over het werken bij Bergman Clinics? Hier vind je de vacatures voor onze Physician Assistants en hier vind je de vacatures voor onze kliniek in Hoogeveen.