De perfecte mix voor professionele groei in management en oogzorg, daar wordt Selma beter van!

Onze collega Selma Tuijn is Manager Polikliniek Ogen bij Bergman Clinics in Zaandam. Ze vertelt je graag over haar ervaringen en keuze voor Bergman Clinics!

Wat vond je van de zorg voordat je bij Bergman Clinics kwam werken?

Ik had voornamelijk gehoord over de lange wachttijden in de zorg en begreep dat het hard werken is voor het zorgpersoneel. Mensen in de zorg hebben echt een zorghart, dat zie ik ook bij mijn dochters die allebei in de zorg werken. Mijn achtergrond ligt meer in de wereld van het onderwijs. Ik wist wel dat er wat overeenkomsten waren tussen beide werkvelden maar ik zag de zorg pas later als mogelijk nieuwe branche.

Hoe bevalt het werken bij Bergman Clinics tot nu toe?

Na twee maanden kan ik zeggen dat ik het een leuk bedrijf vind. Ik geniet van het feit dat mijn werkplek uitzicht biedt op de cliënten en de reuring in de kliniek. Ik ben een bouwer en krijg energie van het ontwikkelen van mijn team en van de kliniek zelf. Wat me opvalt is dat iedereen hier bereid is om te helpen als je vragen hebt. Ik ben trots op het team van Zaandam en hoop nog veel te mogen bouwen.

Wat wist je over Bergman Clinics voordat je hier solliciteerde?

Ik wist niet wat planbare zorg was en heb me er, nadat een vriendin de vacature van Manager Polikliniek deelde op Facebook, in gaan verdiepen. Er ging een wereld voor mij open! Ik kende Bergman Clinics vooral vanwege de cosmetische ingrepen (dat is een klein percentage, zo’n 5%, van onze zorg, red.) maar ik hoorde er ook over via mijn dochter, die Bij Bergman in Naarden was geweest vanwege een enkelblessure. Mijn eerste gevoel was wel: hier wil ik bij horen. Wat een mooi principe en bedrijf.

Waarom heb je gesolliciteerd bij Bergman Clinics?

De vacature werd gedeeld door een vriendin op Facebook, en ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging in een andere branche. Ik had al jarenlang ervaring in de wereld van opleidingen en onderwijs en ik zag veel overlap tussen onderwijs en de zorg. Beide branches hebben een grote impact op mensen, en uiteindelijk krijgt iedereen met zorg te maken.

“Ik heb mij welkom gevoeld door alle tijd en energie die in mij en mijn bezoekjes is gestoken.”

Hoe heb je jouw sollicitatieprocedure ervaren?

Tijdens mijn sollicitatieprocedure heb ik verschillende fijne gesprekken gehad met Nina Collins (Recruitment Business Partner, red.). Zij begeleidde mij heel prettig tijdens het proces. De kennismaking met de Clinic Manager (Danielle Tinholt, red.), de rondleiding en het meelopen op de kliniek in Zaandam heb ik als zeer waardevolle momenten ervaren. Ik heb mij welkom gevoeld door alle tijd en energie die in mij en mijn bezoekjes is gestoken.

Waar houd je je mee bezig als Manager Polikliniek?

In mijn huidige functie werk ik met patiënten en een team, en ik richt me op het optimaliseren van processen. Momenteel ben ik bijvoorbeeld bezig met het IVI-proces, waarbij we het inplannen van prikken optimaliseren, toegangstijden verruimen en een dagdelen uitbreiden. Dit doen we in overleg met het personeel, Front- & Backoffice medewerkers, artsen en OK-personeel. We hebben samen een nieuwe werkwijze ontwikkeld waar we trots op zijn. We kunnen nu meer patiënten helpen met een efficiëntere indeling. Verder kom ik regelmatig samen met de andere tien Managers Polikliniek van Bergman Clinics divisie Ogen en delen we daar onze best practices tijdens het manager poli-overleg. Tussendoor zijn de drempels laag en werk ik nauw samen met de Managers die op klinieken in de buurt van Zaandam zitten. Een leuke, ambitieuze club mensen.

Heb je tips voor mensen die de zorg in willen als manager, zelfs als ze geen achtergrond in de zorg hebben?

Het is handig om te weten dat een achtergrond in de zorg niet per se nodig is. Er zijn andere competenties die belangrijker zijn dan alleen ervaring in de zorg, zoals ervaring met leidinggevende en projectmanagement. Als je geen zorgachtergrond hebt, aarzel dan niet om te solliciteren. Het is iets wat je kunt leren, vooral als je bereid bent te investeren in je ontwikkeling.

Hoe word jij beter van het werken bij Bergman Clinics?

Ik ben van plan me verder te ontwikkelen op het gebied van management in de zorg, maar ook op het gebied van oogzorg, van operaties tot de druppelkamer. Ik krijg ondersteuning van Bergman Clinics zelf, bijvoorbeeld via Reny (collega die leidinggeeft aan het OK-team, red.) en ik maak gebruik van My Academy voor de basis oogheelkunde. Ik ben ook blij met goede balans tussen werk en privé.

Heb je vragen over een managementfunctie bij Bergman Clinics? Neem dan contact op met de Recruitment Business Partner van de juiste divisie. Hier vind je meer informatie over het Recruitment team en hier vind je alle huidige vacatures.