De kans krijgen om te ontwikkelen, daar wordt Sandra beter van!

Sandra werkt nu zo’n drie jaar bij Bergman Clinics in de functie manager OK. Dit doet ze bij onze focuskliniek Bewegen in Rotterdam. Nu bevindt deze kliniek nog op de Vliegveldweg, maar op dit moment wordt er een spiksplinternieuwe kliniek gebouwd waar ze in 2025 naar toe verhuizen. 
Hoe ben je bij Bergman Clinics terecht gekomen? In het verleden heb ik als operatieassistent op de OK gewerkt bij een ziekenhuis in de regio Rotterdam. Ik kreeg daar steeds meer bijtaken, werd betrokken bij projecten en ik kreeg de rol van dagcoördinator. Ik vond die extra taken zo leuk dat ik een management opleiding ben gaan volgen. Later ben ik in een ander ziekenhuis aan de slag gegaan als teamleider. Hier heb ik veel geleerd en kreeg ik de mogelijkheid om mijn MBA te halen. Ik wilde graag een functie waarin ik meer kon meedenken over het beleid en meer betrokken zou zijn bij het gehele proces. Bij toeval kwam ik op de vacature voor Manager OK bij Bergman Clinics terecht. Deze functie had alles waar ik naar op zoek was: een mogelijkheid om mij te ontwikkelen op management gebied en dat in een orthopedische kliniek, een specialisme waar altijd mijn interesse heeft gelegen. Daarnaast sta ik ook echt achter de filosofie van Bergman Clinics om mensen snel, efficiënt en dichtbij huis te kunnen helpen met een goede kwaliteit van zorg.
Wat maakt deze rol zo geschikt voor jou? Het leuke van een managementrol binnen Bergman Clinics is dat het takenpakket heel breed is. Je bent echt nog met primaire proces bezig, maar je wordt ook betrokken bij het bedrijfskundige/financiële stuk en de strategie. Zo sta je op zolder met de onderhoudsmonteur, dan weer help je mee op de OK en dan ben je weer aan het overleggen over de verdeling van de capaciteit en de budgetten, kortom het is nooit saai. We zijn best een grote organisatie. Maar omdat we kleinschalige focusklinieken hebben, zijn de lijnen binnen de kliniek heel erg kort. Daardoor kijk je verder dan alleen je eigen afdeling en probeer je ook het hele proces te verbeteren.
Hoe ziet jouw team er uit? Het team bestaat uit ongeveer 28 collega’s. De sfeer is erg goed. Er werken gemotiveerde mensen in mijn team die allemaal de orthopedie een warm hart toedragen. Ze zijn gedreven er met z’n allen iets van te maken en gaan echt voor kwaliteit. Onderling is de sfeer informeel en er is geen strikte hiërarchie, wat maakt dat je elkaar ook makkelijker aanspreekt als er iets is. Ik denk dat dat ook wel echt typerend is binnen Bergman Clinics.
Hoe ben jij als leidinggevende? Ik vind het leuk om voorwaarden te scheppen voor mijn team, zodat zij prettig kunnen werken en een leuke werkplek hebben. Daarnaast wil ik graag een luisterend oor zijn voor de teamleden. Ze durven gelukkig bij me naar binnen te stappen als ze ergens tegenaan lopen. Daar hecht ik ook veel waarde aan. Doordat ik zelf ook jarenlang op de OK heb gewerkt als operatieassistent begrijp ook echt wat er speelt. Ik wil graag dat mijn medewerkers zich kunnen ontwikkelen en het gevoel hebben dat zij het beste uit zichzelf halen. Ik probeer altijd motiverende doelen te stellen, en het team hierin mee te nemen. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met de nieuwe kliniek in Capelle, die in het voorjaar van 2025 open gaat. Dat is echt een groot project. Ik probeer mijn team zoveel mogelijk betrokken te houden in de voorbereiding hiervan.
Wat doen jullie aan teambonding? We hebben met enige regelmaat teamuitjes. Even weg van de werkvloer en leuke dingen met elkaar doen. Al hadden we vorig jaar juist een teamuitje op de kliniek. Dat was echt heel erg leuk. We gingen laser gamen. Uiteraard niet op de OK, maar wel op de polikamers. We lagen achter de banken, onder bureaus en renden over de gangen. Echt hilarisch. Met kerst zijn we gaan borrelen bij één van de artsen thuis. Dat zegt ook weer iets over de hiërarchie en de collegialiteit.
Tot slot; waar wordt jij nou echt beter van door het werken bij Bergman Clinics? Door het werken bij Bergman Clinics word ik echt beter, omdat Bergman mij de mogelijkheid biedt om te leren en te groeien in de rol van manager. Binnen Bergman zijn er volop kansen om jezelf te ontwikkelen. Dat vind ik echt een hele grote pré. Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg fijn dat je in de weekenden én met de feestdagen lekker bij je gezin bent!
Ben jij na dit leuke verhaal van Sandra nieuwsgierig geworden naar het werken op de OK bij Bergman Clinics? Check snel onze vacatures of neem contact op met één van onze recruitment business partners!