Echt gezien en gehoord worden op je werkplek, daar wordt René beter van!

Op de prachtige focuskliniek Bewegen in Rijswijk werkt René van Leeuwen. René is sinds september 2021 werkzaam als anesthesiemedewerker op de OK én als praktijkopleider voor de mbo-v en hbo-v studenten bij Bergman Clinics.

Waarom heb jij de keuze gemaakt om het vak anesthesiemedewerker te leren?

Toen ik op de havo zat heb ik een beroepskeuzetest gemaakt. Hier kwam uit dat een technisch beroep in de zorg goed bij mij zou passen. Dit was wel te verklaren. Mijn moeder werkte in de zorg, en mijn vader werkte in de elektrotechniek. Zo kwam ik op anesthesiemedewerker uit! Om dat te worden moest je destijds eerst de hbo-opleiding verpleegkundige volgen. Ik heb daarom eerst mijn BIG-registratie behaald, en heb me daarna gespecialiseerd als anesthesiemedewerker.

Hoe ben je bij Bergman Clinics terecht gekomen?

Ik heb veel verschillende dingen gedaan in mijn carrière. Denk aan het werken in ziekenhuizen, praktijkbegeleiding voor anesthesiemedewerkers in opleiding en hbo-v studenten, een opleiding coaching en een docentenopleiding om vervolgens les te geven aan het Erasmus MC. Voordat ik bij Bergman Clinics kwam werken heb ik bij een organisatie gewerkt in de gespecialiseerde thuiszorg, waarbij ik onder andere zorgde dat de patiënten een antibiotica infuus kregen. Ook bood ik palliatieve zorg aan huis. Dat laatste werd door de Corona-periode een steeds groter onderdeel van mijn werk. Ik vond het een uitdagende en dankbare functie, maar het was erg solistisch. Ik miste het werken in een team. Zodoende ben ik in gesprek gekomen met oud collega’s uit het ziekenhuis, die ook bij Bergman Clinics werken. Ik heb toen besloten te solliciteren.

Hoe vond je het solliciteren bij Bergman Clinics?

Dat was een fijne ervaring. Ik heb eerst een sollicitatiegesprek gehad en vervolgens een meeloopmoment. Dat meelopen voelde echt als een warm bad. Er waren veel oud collega’s aanwezig, dus het was eigenlijk gelijk gezellig. De sfeer op je werk is heel belangrijk, dus ik hoefde er uiteindelijk niet lang over na te denken om de overstap te maken.

Bevalt het werken op de focuskliniek Bewegen je?

Ja! We hebben een heel erg leuk en hecht team. We vinden het belangrijk om naast het werken ook leuke dingen met elkaar te doen. We kennen elkaar door de nauwe samenwerking, en de leuke activiteiten, heel erg goed. Dat werkt heel fijn op de OK. We weten precies wat we aan elkaar hebben, aan één blik hebben we genoeg. Hierdoor kunnen we de beste zorg bieden, en helpen we veel cliënten aan een betere kwaliteit van leven. Dat vind ik één van de mooiste aspecten van mijn werk!

Wat ik ook heel erg fijn vind, is dat ik écht gezien word! De artsen weten wie je bent, iedereen is super behulpzaam, en iedereen is heel erg benaderbaar. Ik ervaar totaal geen hiërarchie binnen Bergman Clinics. Een voorbeeld is dat ik zelf aangedragen heb om praktijkopleider te worden voor de verpleegkunde studenten op de kliniek. Je idee wordt heel serieus genomen, en inmiddels heb ik dus twee verschillende rollen. Dat echt gezien worden en gehoord worden, daar groei ik van als mens en als specialist!

En tot slot is het natuurlijk wel heel erg fijn dat je regelmatige diensten draait. Daardoor heb je voldoende ruimte om leuke dingen in je privé-tijd te doen.

Hoe vul jij die vrije tijd op?

Toen ik in het ziekenhuis werkte had ik nooit echt veel ruimte om op zaterdag iets aan zelfontwikkeling te doen. Dat is er nu wel! Bergman Clinics biedt verschillende ontwikkelmogelijkheden aan, waar ik door de regelmatige tijden en het weekend vrij nu ruimte voor heb.

Daarnaast vind ik het leuk om samen met mijn partner op de bonnefooi naar een willekeurige stad te gaan. We hebben een museumkaart, en in iedere stad zijn wel leuke musea te vinden die we dan bezoeken. En ik vind het natuurlijk fantastisch om tijd met mijn zoons door te brengen.

Ben jij na dit interview van René nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden als anesthesiemedewerker bij Bergman Clinics? Check snel onze vacatures of neem contact op met één van onze recruitment business partners!