Door het werken bij Bergman Clinics de meest blije versie van jezelf blijven, daar wordt Pauline beter van!

Pauline Arnolds werkt als operatie assistent bij Bergman Clinics in Rijswijk en vertelt je in dit interview meer over waarom zij beter wordt van werken bij Bergman Clinics!
Pauline, bedankt dat je tijd hebt gemaakt voor dit interview. Kan je ons vertellen hoe jij er op bent gekomen om de opleiding tot operatieassistent te gaan volgen? Natuurlijk, met plezier! Mijn vader plantte eigenlijk het zaadje. Ik werkte eerst in de kinderopvang, maar had daar niet voldoende uitdaging meer. Toen ik 29 was flapte hij er uit dat werken als operatieassistent hem iets leek voor mij. Dat heeft iets in me aangewakkerd en toen ben ik me er in gaan verdiepen. Na wat sollicitaties werd ik aangenomen in een groot ziekenhuis en daar heb ik mijn opleiding gevolgd en afgerond. Na een aantal jaren werken in het ziekenhuis ben ik nog een tijdje gaan detacheren, maar dat paste niet goed bij me. Daarom zocht ik naar een werkgever waar ik weer een vast dienstverband aan kon gaan.
En hoe ben je bij Bergman Clinics terechtgekomen? Via internet kwam ik de vacature tegen voor de kliniek in Rijswijk. De regelmatige diensten en de ligging van de kliniek spraken me aan. Ik heb een sollicitatie ingestuurd en werd uitgenodigd voor een gesprek. Dat voelde eigenlijk gelijk al goed, en vervolgens werd er een meeloopochtend ingepland. Die meeloopochtend vergeet ik nooit meer. Dat voelde echt als een warm bad. Iedereen die ik tegenkwam in de gangen of op OK zei me gedag. Dat was ik niet gewend en vond ik zo bijzonder en fijn. En daarbij hing er ook nog eens een gezellige en fijne sfeer. Het liefst was ik de volgende dag gelijk gestart, het voelde voor mij echt als thuiskomen!
Wat maakt Bergman Clinics voor jou zo bijzonder? De sfeer hier is er één die ik nog niet ergens heb meegemaakt op een OK. Er is geen hiërarchie, iedereen gaat op een prettige manier met elkaar om en de lijntjes zijn kort. We doen veel samen, van samen de week afsluiten tot weekendjes weg. Ik heb echt nog geen één keer gehad dat ik minder zin had om hier te werken. Ik ga echt iedere dag met een grote glimlach op mijn gezicht naar mijn werk. Ook de artsen hier zijn heel erg goed voor ons. Iedere maand wordt er bijvoorbeeld door één van de artsen een maandafsluiting georganiseerd voor de gehele kliniek in het restaurant van de kliniek. Er worden dan hapjes en drankjes geregeld. Geen verplichting, maar natuurlijk wel echt bijzonder dat dit op deze manier gaat. Daar zijn we allemaal heel dankbaar voor. Naast de sfeer vind ik dat Bergman Clinics heel cliënt gericht is, en zoveel mogelijk cliënten wil helpen aan een betere kwaliteit van leven. Er wordt veel gedaan aan zo efficiënt mogelijk werken. Dat maakt het werken op de OK ook echt leuk!
Wat vind je het leukst aan je werk? Het is moeilijk om één ding te kiezen, maar ik denk dat het samenwerken in een goed geolied team het hoogtepunt is. Iedereen weet wat hij of zij moet doen, we hebben vaak aan één woord genoeg. Dat zorgt er mede voor dat de operaties soepel verlopen. En natuurlijk de dankbaarheid van de cliënten. Ze komen vaak al blij binnen omdat ze geholpen worden door ons, en verlaten vaak ook heel blij en dankbaar de OK. Zelfs als ze net uit narcose zijn geven ze dit bij ons aan. Dat bevestigd dan iedere keer weer waar je dit werk voor doet!
Hoe ziet jouw werk-privé balans er uit? We hebben hier een regelmatig werkschema, wat perfect is voor mijn gezin. Ik werk namelijk vaste dagen, dus hier is in de planning thuis heel goed rekening mee te houden. Hierdoor houd ik veel tijd over voor mijn gezin en de leuke dingen die ik buiten werktijd om doe. En ik vind het echt heel erg fijn dat er geen weekenddiensten zijn. Daarnaast houd ik van hardlopen. Dit doe ik ’s morgens vroeg, voordat mijn dochter wakker wordt. Met onregelmatige diensten had ik hier echt de energie niet voor gehad. Het draagt allemaal bij aan een goede balans tussen werk en privé.
Ik hoor nu verschillende punten waardoor je graag bij Bergman Clinics werkt. Waar wordt jij nou echt beter van door het werken bij Bergman Clinics? Ik word gewoon echt heel erg blij van het werken hier. Het is zo gezellig, het werk uitdagend en ik heb eigenlijk geen negatieve punten. Ik blijf dus echt de meest blije versie van mezelf, en ik durf wel te zeggen dat ik hoop hier tot aan mijn pensioen te kunnen en mogen blijven werken!
Wow, dat is wel echt het grootste compliment wat je als werknemer kunt geven. Wat zou je tegen anderen willen zeggen die overwegen om bij Bergman Clinics te komen werken? Kom gewoon hier naartoe! Je zult er geen spijt van krijgen. De sfeer, het team, de patiëntenzorg - alles klopt gewoon. Ik gun iedereen een werkplek als hier bij Bergman Clinics Rijswijk!
Ben jij na dit leuke verhaal van Pauline nieuwsgierig geworden naar het werken op de OK bij Bergman Clinics? Check snel onze vacatures of neem contact op met één van onze recruitment business partners! 
een heerlijke borrelplank gemaakt door één van onze collega's, daar wordt iedereen beter van!