Werken en daarnaast voldoende tijd voor reizen en familie, daar wordt Marjan beter van!

Marjan de Kloet is anesthesiemedewerker op onze focuskliniek in Hilversum. Op de OK van deze kliniek worden ingrepen uitgevoerd op het gebied van plastische chirurgie, KNO, gynaecologie en proctologie. Marjan is al op veel plaatsen geweest in haar functie als anesthesiemedewerker. Ze heeft grote ingrepen bijgewoond in verschillende ziekenhuizen, zoals open hart operaties. In de tussentijd heeft ze een uitstapje gemaakt naar het onderwijs. Eerst de PABO gevolgd, voor de klas gestaan, en ook nog een management opleiding gedaan. Toch ligt haar hart bij de anesthesie. Ze werkt nu zo’n vier jaar bij Bergman Clinics. Lees hier waarom zij de overstap heeft gemaakt naar Bergman Clinics!

Waarom heb jij de overstap naar Bergman Clinics gemaakt?

Voordat ik naar Bergman Clinics kwam, werkte ik in het ziekenhuis. Hier had ik om de week zware weekenddiensten met veel onregelmatigheid. Thuis hebben we een samengesteld gezin met 5 kinderen. Alle 5 de kinderen, mijn vriend, en ook ikzelf, doen aan hockey. Dat zijn 7 wedstrijden in het weekend. Dat kreeg ik maar met moeite gemanaged in combinatie met deze weekenddiensten. Daardoor ontstond er best wat chaos thuis. Daar was ik wel klaar mee, en toen heb ik besloten de overstap naar Bergman Clinics te maken.

Hoe verliep je sollicitatieprocedure?

Dat ging eigenlijk heel erg soepel. Ik heb leuke kennismakingsgesprekken gevoerd. Vervolgens heb ik een dagje meegekeken. Dat was echt heel erg leuk, het was echt een warm welkom. Ik zag al meteen dat iedereen heel collegiaal is, en dat de sfeer heel goed is. Dat vind ik heel belangrijk! Dat heeft echt de doorslag gegeven.

Wat maakt het werken bij Bergman Clinics voor jou, als anesthesiemedewerker, interessant?

Mijn collega’s uit het ziekenhuis zeiden mij direct dat ik veel spijt zou krijgen van de overstap. Ik hield in het ziekenhuis echt van gecompliceerde anesthesie. Langdurige operaties waren mij niet vreemd, dat vond ik echt een uitdaging. Dat is er bij Bergman Clinics niet, maar hier heb ik weer hele andere uitdagingen. De OK bij Bergman is zo’n geoliede machine. Alles wordt heel efficiënt uitgevoerd. Wat ik mooi vind is dat ik een schakel ben in deze efficiënte manier van werken. Het is echt mijn taak om de anesthesie zo uit te voeren dat het programma vlot en soepel verloopt.

Het grootste gedeelte van mijn werk is plastische chirurgie, echt de ‘happy surgery’. We maken mooie mensen nog mooier. Cliënten gaan hier echt blij weg, en daar wordt ik dan weer blij van. En bij de gynaecologie en proctologie zijn de cliënten heel erg dankbaar dat ze snel geholpen worden.

Kun je de sfeer op de OK eens omschrijven?

Die is echt top! We zijn zo’n hecht team! We kennen elkaar allemaal heel goed. Niet alleen op werkgebied, maar we weten ook precies van elkaar hoe de thuissituatie is. Dat maakt dat we er voor elkaar zijn in goede tijden, maar zeker ook in slechte tijden. Als er thuis iets speelt, dan vangen we elkaar op. We zijn er echt voor elkaar.

Je geeft aan dat er door het werken bij Bergman Clinics meer ruimte is gekomen voor je gezin en hockey. Zijn er nog andere punten waar jij door het werken bij Bergman Clinics beter van wordt?

Ik ben heel erg reislustig. Ik ga bijna iedere maand wel 5 dagen op reis. Ik ben dit jaar bijvoorbeeld al naar Mallorca, IJsland, Ibiza, Malaga, Dubai en Abu Dhabi geweest, en in januari ga ik weer lekker op wintersport. Dit kan, omdat ik 18 uur bij Bergman Clinics werk. In de week dat ik ga reizen, werk ik in goed overleg op maandag en dinsdag. Ik ga dan van woensdag tot en met zondag weg. Door te reizen blijf ik echt de beste versie van mezelf! Heel erg fijn dat er in goed overleg veel mogelijk is. Buiten die vijf dagen op reis, ben ik heel flexibel in de andere weken. Ik spring bij waar nodig.

Heb je ook nog punten van verbetering voor de kliniek of de organisatie?

Het kan denk ik nergens voor 100% perfect zijn, er zijn altijd wel punten waar we aan kunnen werken. Het is echter niet voor niets dat ik al 4 jaar lang van Ede naar Hilversum rijdt. Ik vind dat we het echt goed voor elkaar hebben op de kliniek, en ik werk er met veel plezier.

Ben jij na dit inspirerende verhaal van Marjan nieuwsgierig geworden naar het werken op de OK bij Bergman Clinics? Check snel onze vacatures of neem contact op met één van onze recruitment business partners!