Werk en privé in balans,
daar wordt Conny beter van!

Conny is werkzaam als operatieassistent bij de Oogkliniek in Ede. Ze vindt het fijn dat de werktijden overzichtelijk zijn, zodat er naast werk alle ruimte is voor leuke dingen en om te werken aan je fysieke en mentale welzijn. Zo is en blijft Conny helemaal in balans! Haar verhaal? Je leest het hier!

Hoe kwam jij in aanraking met het beroep Operatieassistent?

Na het afronden van de havo, had ik eigenlijk helemaal geen zin om te studeren. Ik ben daarom naar defensie gestapt om als beroepsmilitair in militaire dienst te treden. Daar kwam een combinatie van ‘operatiekamer helper’ en militair voorbij. Hier had ik wel interesse in, en zo gezegd zo gedaan. Bij het ‘Onze lieve vrouwengasthuis’ deed je praktijkervaring op de OK op, en na die stage ging je weer het veld in als militair.

Op een gegeven moment werd mij gevraagd om op uitzending naar Irak te gaan. Ik had destijds via defensie mijn man leren kennen, en we maakten toekomstplannen. Ik heb er toen voor gekozen om af te zwaaien en kreeg een baan in de supermarkt. Hier heb ik 15 jaar gewerkt, maar de OK bleef altijd door mijn hoofd spoken. Toen mijn kinderen drie en vier jaar waren heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken en ben ik als leerling aangenomen bij een groot academisch ziekenhuis in Nijmegen. De opleiding in combinatie met een jong gezin was erg pittig, maar ik heb enorm veel steun van mijn partner gehad en ben uiteindelijk met vlag en wimpel geslaagd!

En nu werk je bij de focuskliniek Ogen van Bergman Clinics. Waarom heb je de overstap gemaakt?

In het ziekenhuis kwam ik in aanraking met de oogheelkunde. Dat was in combinatie met mijn gezin qua werktijden eigenlijk het fijnst, al deed ik daar nog wel diensten. Ik ging daarom dedicated voor de oogheelkunde werken. Naast het werk op de OK, gaf ik ook les op de HAN over oogheelkunde.

Bij de oogklinieken van Bergman Clinics wilden ze gaan uitbreiden met een voor daar nieuwe ingreep. Het team vanuit Bergman Clinics kwam daarom naar het ziekenhuis toe waar ik werkte om kennis op te doen. Zo raakte ik in gesprek met de operatieassistenten. Dat klonk toch wel heel erg leuk. Ik ben toen vanuit het oogpunt kennisdeling naar de oogkliniek in Ede gegaan, maar wel met voor mijzelf in het achterhoofd dat ik een ingang zou zoeken om de openstaande vacatures te bespreken. Uiteindelijk ben ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, en aangenomen!

Wat maakt het werken bij Bergman Clinics leuk?

Ik heb een duidelijke missie en mindset tijdens het werken! Allereerst focus voor de cliënt en de superspecialisatie, wat heel goed past bij Bergman Clincis als organisatie. Daarnaast vind ik het heerlijk als er zo efficiënt mogelijk gewerkt wordt. Hier denk ik dan ook graag in mee. Bij Bergman Clinics krijg je de ruimte om ideeën in te brengen en uit te voeren.

Ik ben van mezelf leergierig en enthousiast. Ik heb daarom aangeboden om bij een andere oogkliniek mee te helpen in de opstart van vitreoretinale chirurgie binnen hun kliniek. Dit werd met open armen ontvangen, en zodoende mocht ik een gedeelte van mijn werkweek naar een andere kliniek. En zo zijn er nog meer projecten waar ik mijn bijdrage aan heb mogen leveren, en heb ik voor mijzelf geregeld dat ik bij ziekte ook mag invallen op de andere klinieken. Zo kunnen we elkaar helpen en daar leer ik persoonlijk ook weer veel van.

Naast het ontwikkelen op de werkvloer vind ik het ook super dat ik trainingen en opleidingen via de Bergman Academy kan volgen. Hier maak ik dan ook graag en indien nodig gebruik van!

Dat is een mooi bruggetje naar de laatste vraag! Heb je naast je werk nog andere passies/hobby’s?

Dat heb ik zeker! Mijn oudste is sinds kort het huis uit. Hij sliep op zolder, en van zijn slaapkamer heb ik nu een meditatieruimte en sportruimte gemaakt. Om lekker in beweging te blijven heb ik een ‘fitness hoelahoep‘ aangeschaft. Niet heel bekend, maar echt een aanrader!

Ook lees ik veel en kijk ik graag alles wat met misdaad te maken heeft. Ik kan echt heel goed bingewatchen! Denk aan series als Mocro Maffia, Het Gouden uur of Queen of the South. Heerlijk!

Omdat ik op mijn werk echt de gehele dag al mijn zintuigen voor de volle 100% gebruik, vind ik het fijn om voor het slapen gaan echt even terug te schakelen. Hier gebruik ik de meditatieruimte voor. Voor het slapen gaan mediteer ik, en zo kan ik me weer opladen voor mijn andere passie….het werk!